Konstgräset på Nolia
2018-02-19 18:04
Vi har träningstid på Nolia fredagar kl 17.00-18.00 med start v 10, den 9 mars.
Det går som ni förstår inte att välja och vraka utan bara tacka och ta emot :)
Blandade resultat mot topplagen
2017-09-20 00:57
Vi hade på pappret två tuffa matcher framför oss: ettan Vännäs och tvåan Sandvik.
Tredje och fjärde raka vinsten
2017-09-05 23:17
Ersboda i vitt borta mot Hörnsjö
En flyttad match gjorde att ESK på nytt hade två täta matcher, men två gedigna insatser gav sex härliga poäng och vittring på högre tabellplaceringar.

I lördags spelade Ersboda borta mot Umeå Södra på Nolia. Liksom de andra nykomlingarna i serien, Ersmark och Sandåkern, har Södra utvecklats sen våren. De hade fint rull emellanåt, men väger fortfarande lite tunt mot Ersboda. Segern var aldrig hotad, och segersiffrorna 1-5 (0-3) ger en ganska rättvis bild av matchen.

Hörnsjö borta kändes på förhand som en tuffare nöt att knäcka. Under nästan en halvtimme dominerade dock Ersboda, som fick en drömstart med mål redan efter två minuter, vilket utökades efter en kvart. Det var riktigt fint spel under nästan en halvtimme, sen sen bjöds Hörnsjö onödigt in i matchen när ESK slog av på tempot. Hörnsjö kunde mycket väl ha reducerat innan halvtid, speciellt eftersom de fick en straff.

I andra halvlek gick Ersboda ifrån ytterligare efter Josefines andra mål i matchen, men Hörnsjö fortsatte skapa chanser, och kunde reducera till 1-3 med 20 minuter kvar av matchen. Närmare så kom de dock inte, och ESK kunde fira ytterligare en seger.

Närmast väntar seriesuveränen Spöland/Vännäs borta på lördag.
Derbyseger under Ersbodadagen
2017-08-28 20:45
Damlaget fick äran att avsluta den årliga Ersbodadagen med match mot lokalkonkurrenten Ersmark. När lagen möttes på våren slutade det 5-1 (1-0) till Ersboda, men det var ett helt annat Ersmark som besökte Ersängsvallen igår.

Ersboda hade ständiga problem med EIK:s duktiga mittfält och farliga löpningar från ytterforwards. Redan efter 5 minuter hade Ersmark tagit ledningen på en snabb omställning. ESK krigade sig dock in i matchen igen, och efter en halvtimme slog Madde in ett riktigt snyggt långskott i nättaket.

1-1 i halvtid, och Ersboda gjorde en del omstuvningar i laget. Andra halvlek var en jämn historia, där lagen turades om att ha trycket. Motståndarna fortsatte spela bra, men kändes aldrig lika farliga som Ersboda i sista tredjedelen.

En stekhet Frida gjorde två snygga mål i andrahalvlek: först en tunnel på en utrusande målvakt och sen ett distinkt skott i nättaket. 3-1, och skönt för ersbodaspelarna att känna att de även kan vinna de jämna matcherna, efter några snörpliga förluster tidigare under säsongen.
Damlaget är back in business
2017-08-12 23:22
Segerramsa efter 2-1 (0-1) mot IFK
Ersboda rivstartade efter uppehållet med två hemmamatcher på tre dagar. Första matchen var mot Sandåkern, som visade att de är bättre än sin tabellposition. De var visserligen förstärkta både från division 2-laget Flurkmark och deras egna duktiga juniorlag, men det var ett fint spel Sandåkern visade upp.

SSK tjänade nog på att de redan spelat en match i höst; Ersboda var jämförelsevis sega. Det var dock ESK som inte helt orättvist kunde göra både 1-0 och 2-0 efter fint samarbete mellan A-K och Jossan. Ersboda hade bud på fler mål, men innan halvleken var slut hade Sandåkern både reducerat och kvitterat.

Andra halvlek var jämn, med chanser åt båda hållen. Det var därför bittert att Sandåkern kunde göra 2-3 med bara en minut kvar att spela. SSK ska inte skämmas för sin seger, men sett till klara målchanser borde ESK vunnit.

Om Ersboda var tippade att vinna mot Sandåkern var läget motsatt mot seriefavoriten IFK Umeå. Förutsättningarna blev inte bättre av att ESK, trots lån från juniorlaget, bara mäktade med att hitta 11 speldugliga till match, plus 1 tapper avbytare som trots matförgiftning gjorde korta inhopp för att avlasta.

Att vara underdog verkar dock passa Ersboda bättre; alla gjorde en fantastisk insats och oroade ständigt ett för dagen ganska lamt IFK. Efter flera missade frilägen för ESK var det ologiskt och surt att motståndarna fick ta ledningen i slutet av första halvlek på en tveksamt dömd frispark.

Ersboda lät sig dock inte nedslås, utan fortsatte att kämpa och skapa chanser. I 60:e minuten spräcktes till slut nollan efter en hård nick av Frida på en hörna. ESK fortsatte pressa på, och 2-1 kom 10 minuter senare efter att Alva, nyss fyllda 16, löpt sig fri och snyggt lagt bollen förbi en utrusande målvakt.

Många ersbodaspelare var trötta i slutet, men peppade varandra till att kämpa på tills domaren blåst av matchen. En välförtjänt seger, och en väldigt skön revansch både för matchen mot Sandåkern och vårens möte mot IFK, där Ersboda tappade en 2-0-ledningen väldigt sent.
Förlust mot Vännäs
2017-06-26 14:03
Sista matchen för vårsäsongen spelades på Ersängsvallen mot obesegrade serieledarna Spöland/Vännäs. Matchen kan inte ha börjat sämre för Ersboda, som släppte in ett långskott innan det ens gått en minut på klockan.

Efter den chockartade starten tog ESK tag i taktpinnen rejält - Vännäs fick aldrig låna bollen mer än någon sekund i taget, och då ofta för att rensa bort den. Under hela halvleken var i princip allt spel förlagd på motståndarnas planhalva. 

Det finns dock en anledning till att Spöland/Vännäs leder serien - de är duktiga på att stänga ytor och frustrera motståndarna. När de väl får bollen skickar de upp en långboll. Ersbodas backlinje tog väl hand om dessa långbollar, men ett misstag i andra halvlek orsakade ett friläge - 0-2 på Vännäs andra skott på mål i matchen. Surt värre!

ESK:s efterlängtade reducering kom med tio minuter kvar, men trots en furiös forcering kom aldrig kvitteringen. Sällan har ett lag utklassat sina motståndare så i bollinnehav, skott på mål och farliga målchanser utan att få ut mer för det.

Nu tar ESK:s damer säsongsuppehåll och kommer tillbaka revanschsugna i augusti!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
Ersboda Sportklubb, 21/02 12:34 
Ersboda Sportklubb, 16/02 13:00 
Ersboda Sportklubb, 27/01 22:19 
Ersboda Sportklubb, 07/01 20:54 
Ersboda Sportklubb, 26/12 21:35 
Ersboda Sportklubb, 18/12 11:27 
 
Sponsorer
Vill du synas här? Kontakta Mike på kansliet. Telefon 090-180401 eller mail info@ersbodask.com