Välkommen till Ersboda SK
Vi idrottar inom fotboll, innebandy, och numera futsal. Integration, Inkludering, Nyttig Fritid, och Samhällsansvar är våra fyra grundpelare, och vårt motto lyder Alla för ESK - ESK för alla!

Vill du bli en ESK-hjälte?
2017-05-15 12:49
[Först en viktig påminnelse till alla ledare och föräldrar: Visst har ni koll på de nya träningstiderna som gäller från och med denna vecka, samt att det är fotografering för samtliga lag på tisdag och torsdag? All information ni behöver om detta finns i Ledarportalen. Kontakta i första hand er lagledare om ni är osäker.]

Sveriges föreningsliv är smått unikt i världen, både vad gäller föreningsdemokrati och för att det nästan helt och hållet bärs upp av ideellt arbete. Utan alla de som ideellt gör olika former av insatser för Ersboda SK hade vi inte haft någon förening.

Utöver de som som på kontinuerlig basis ideellt arbetar som lagledare, tränare, fikaansvariga, lagföräldrar, med mera, så uppkommer ibland andra form av behov. På kansliet håller vi för närvarande på att sammanställa en lista över ESK-hjältar – personer som är villiga att vid enstaka tillfällen, i mån av tid, göra punktinsatser som är värdefulla för föreningen.

Vi har redan nu ett antal sådana ESK-hjältar, t ex Olle Sturesson som ger oss skötselråd för våra gräsplaner, och Tage Nilsson med flera som ställer upp och säljer Bingolotter för oss. Den senaste ESK-hjälten är Sara Höglund, som helt ideellt börjat hjälpa till med kontorssysslor ett par dagar i veckan. Nu vill vi utöka den listan!

Vi har för närvarande problem med en diskmaskinen och en frys. Finns det någon som läser detta som är tekniskt lagd och skulle kunna ta en titt på dem? Eller känner ni kanske någon som skulle vilja göra det? Har du kanske goda datorkunskaper som vi skulle kunna använda oss av om en dator skulle haverera? Gillar du trädgårdsarbete och skulle vilja plantera och pyssla om lite växter kring klubbhuset? Har du behov av sysselsättning och kan tänka dig att hjälpa till ibland när vi behöver?

Skriv ett mejl till info@ersbodask.com eller ring 090-180401 och berätta vad du kan bidra med till din lokala idrottsförening. Att vara ESK-hjälte innebär inga förpliktelser – du ställer upp när du kan och vill, och kan när som helst be att bli borttagen från listan.
Bra seriestart för ESK
2017-05-07 20:22
Efter att ha legat nere i ett år var det idag nypremiär i division 5 för Ersbodas herrlag i fotboll. Gimonäs UIF stod för motståndet på ett snöigt Ålidhem Arena, och ESK tog med sig en poäng efter att GUIF kvitterat den ledning Ersboda hade efter första halvlek.

Det nykomponerade herrlaget består till allra störst del av egna produkter. Utöver de som är kvar från laget som fanns 2015 finns ett antal ESK-killar födda 99 i truppen, varav två tog plats i startelvan idag.

Tidigare under dagen spelade ESK:s damjuniorer sin första seriematch för i år. Efter en stark första halvlek och en svagare andra, där orken tröt, kunde de till slut ändå gå därifrån med tre poäng efter 2-1 (2-0) mot Betsele. 

Ersbodas damlag hade sin seriepremiär i division 3 borta mot Sandåkern redan i måndags. Trots vissa skakiga perioder i matchen blev det till slut ändå en rättvis ESK-seger, 1-3 (1-1). Damlaget har som mål att tillhöra övre halvan av serien den här säsongen. 
Webbanmälningen till Fotbollsskolan är nu öppen
2017-05-02 17:34
Visst vill era barn vara med i årets fotbollsskola? Vi har nu öppnat webbanmälningen till sommarens höjdpunkt!

Under vecka 25, måndag-torsdag, kommer era barn få chansen att delta i Coop Forums Fotbollsskola, som är ett samarbete mellan Ersboda SK, Coop Forum och Landslagets Fotbollsskola. I år är alla barn födda mellan 2010 och 2005 välkomna.

Vi har en rad duktiga ledare som kommer ta väl hand om era barn. Huvudansvarig för fotbollsskolan är i år Malin Asplund. Hon har gedigen erfarenhet som ledare på fotbollsskolor, studerar till idrottslärare och är dessutom spelande tränare i Ersboda SK:s damlag i fotboll.

Fotbollsskolan kostar 500 kr för första barnet, 300 kr för andra barnet och 200 kr för tredje barnet i samma familj. Notera att det för ESK-medlemmar finns möjlighet att ansöka om att få kostnaden betald av Bostadenfonden om er familj har det knapert ställt.

Webbanmälningen når ni genom att trycka på nedanstående länk:
https://start.landslagetsfotbollsskola.se/show_club?club_id=9716
Spela fotboll i Ersboda SK!
2017-04-25 14:20
Förra årets bollskoleuppstart
Trots att våren är försenad spritter det i många ben nu för att få komma ut och spela fotboll.

I vår startar vi upp Bollskola för flickor och pojkar födda 2010. En introduktion för föräldrar äger rum i vårt klubbhus 7 maj kl 18:00. Där kommer P-G Eliasson, erkänt duktig utbildare för Svenska Fotbollförbundet och även tränare i både Ersboda SK och Umeå IK, ge er allt ni behöver inför starten.

Första träningen för P/F 10 är tisdag 9 maj kl 16:30 på Ersängskolans konstgräsplan. Alla är välkomna!

Ersboda SK har dessutom följande lag:
Bollskola F09, Bollskola P09, F07/08, P07/08, P06, F06, P05, F03/04/05, Damjunior, Herrjunior, Herrar och Damer. Alla som är sugna att börja spela fotboll är mycket välkomna att höra av sig!

Kontaktuppgifter för de olika lagen finns på deras olika sidor som finns här på ESK:s hemsida. Om du har problem att komma i kontakt med något lag går det alltid bra att höra av sig till kansliet på telefon 090-180401 eller info@ersbodask.com.

Håll också utkik efter information om sommarens fotbollsskola. Den arrangeras i samarbete med Svenska Fotbollförbundet och hålls måndag-torsdag v. 25 (midsommarveckan) kl 10-15.
Ersboda SK bidrar med tusenbelopp till Barncancerfonden
2017-04-10 15:38

Just nu pågår en kampanj inom idrottsrörelsen som heter ”Play for Charity” där initiativtagaren och förre ESK-spelaren Jakob Arvidsson samlar in pengar till förmån för Barncancerfonden.

 

Målet är att samla in 100.000 kr och i skrivande stund är cirka 80.000 kr insamlade. 

På sociala medier, främst på Instagram under @playforcharity2017, kan den intresserade se vilka namn som bidragit. Totalt har över 400 givare bidragit - allt från stora kändisar som Kolo Touré och Mikael Lustig till glada amatörer. Den förre ESK-aren Josefina Eiremo är tillsammans med Johan Samuelsson ambassadörer för insamlingen. 

 

Från Ersboda SK har följande bidragit: 

Nina Helas, Elin Nordin, Rickard Thorén, Sanna Ekman, Kajsa Jadelind, Sofia Strand, Emilia Nordlund och Jesper Berglund. 

Nina Helas har sagt så här om sin medverkan: 

- Jag ser det som en självklarhet och plikt att vara med. Tillsammans hoppas jag vi når målet på 100.000 kr. Det är ett fint initiativ och jag hoppas fler hakar på!

Och vår damlagstränare Rickard Thorén har sagt så här: 

- Cancer har berört mig personligen och tyvärr är jag ju långt ifrån ensam om det. Tillsammans är vi starka – bidra du med! 


Med detta sagt så har också vi som förening beslutat att stötta kampanjen med 5000 kr. Ordföranden Fredrik Haage motiverar detta på följande sätt. 

- Play for Charity är ett fint initiativ och det är väldigt kul att se hur idrottsvärlden går samman. Normalt sett spelar vi på olika lag och är i vissa fall även bittra rivaler, men mot en sådan sak som cancer kan vi alla enas och dra åt samma håll, säger han och fortsätter: 

- Ersboda SK är stolta över att kunna bidra till detta och även glada över att flera av våra spelare personligen har bidragit. Vi uppmanar och hoppas också att fler av våra medlemmar bidrar till detta viktiga ändamål, säger han.


Hur gör man då för att bidra? 

 

Swish är det absolut enklaste – till 070 306 51 50.

Annars är det kontoöverföring till detta Swedbank-konto: 

Clearing: 8420-2 

Konto: 964 764 110-0

 

Oavsett om du swishar eller för över via bank så märk betalningen med ditt namn + förening. 

Exempelvis ”Nina Helas, ESK”. Namnet hamnar då rätt på givarlistan, som uppdateras kontinuerligt. Den senaste kan ni hitta på denna länk: 

http://www.allstargames.se/uppdaterad-givarlista-0409/

Nyheter från vår verksamhet
Bollskola P09, 24/05 15:25 
Damjuniorer, 23/05 22:34 
 
Sponsorer
Vill du synas här? Kontakta Mike på kansliet. Telefon 090-180401 eller mail info@ersbodask.com