Välkommen till Ersboda SK
Vi idrottar inom fotboll, innebandy, och numera futsal. Integration, Inkludering, Nyttig Fritid, och Samhällsansvar är våra fyra grundpelare, och vårt motto lyder Alla för ESK - ESK för alla!

Fixarfredag på ängarna
2017-06-13 13:45
Nu har det äntligen blivit lite varmare, och i och med det har planerna så smått börjat bli gröna.

Det är dock en del som måste fixas för att planerna ska bli spelbara. Vi vill därför bjuda alla som vill göra en insats för föreningen att komma till Fixarfredag på Ersängsvallen, nu på fredag kl 16:30.

På plats kommer Olof Sturesson, mästare på grässkötsel, finnas för att leda och fördela arbetet. Ta gärna med er arbetshandskar samt skor och byxor som tål gräsfläckar.
ESK firade dubbla segrar
2017-06-05 12:28
ESK:s målskyttar från vänster: Julia Edqvist, Lina Danielsson, Josefine Limpar, Alva Forss och Sofia Thompson
På söndagen var det tufft att välja för ESK-supportrarna när herrlaget och damlaget hade match samtidigt - herrarna på Nolia 1 och damerna på Nolia 2.

Herrarna har haft en knackig säsongsinledning i division 5; efter att ha börjat med en poäng mot GUIF hade de innan helgen fyra raka förluster. Trots att det finns talang har det varit svårt att spela ihop sig med så många nya ansiktet i laget.

Mot Gunnarns IK släppte det dock då Ersboda hade spelet och chanserna från start. "Shaka" Tawfik gjorde 1-0 till ESK, men Gunnarn kunde kvittera innan halvlek. I andra halvlek fortsatte ESK-dominansen, men efter 2-1 lyckades ändå moståndarna kvittera igen. 

Till slut var det dock inget snack om saken; 8-2 (1-1) slutade matchen, efter en målexplosion i andra halvlek. Det mesta stod "Nino" Hajr för med sina fyra mål. Han hade även en femte inne som inte blev godkänd. Övriga målskyttar: Yakob Achmed och spelande tränare Niklas Kihlgren.

Samtidigt på Nolia 1 hade damlaget en oviss bortamatch mot Ersmark då de bara hade en avbytare, och en halvkrasslig sådan dessutom. Ersboda och Ersmark har under många år haft ett fint samarbete på damsidan, men när lagen möts vill båda lagen väldigt gärna vinna!

Första halvlek var spännande, med chanser åt båda håll. Efter att ESK tagit ledningen på en snygg lobb började EIK pressa högt för att få in en kvittering. I andra halvlek var det dock Ersboda som fick en visst övertag i spelet, och satte dessutom sina chanser. Det blev till slut en femmålsledning innan Ersmark kunde reducera från misstänkt offsideläge några minuter från slutet. 1-5 (0-1) och fem olika målskyttar för Ersboda, som nu har fyra vinster på fem matcher i division 3.
Domarbrist? Inte hos ESK!
2017-05-30 13:42
25 från Ersboda SK och 3 från Täfteå IK gick igår domarutbildning på ESK:s klubbhus.
På många håll i Sverige råder stor domarbrist, och detta gäller även i högsta grad Västerbotten. Av de aktiva domarna är dessutom de allra flesta manliga. 

Ersboda SK har beslutat att bidra till en förändring, och har gjort en satsning på att få fram fler kvinnliga domare. Den satsningen har har nu burit frukt. I går gick 25 st ESK-tjejer domarutbildning här på klubbhuset, och finns nu tillgängliga att döma matcher.

För att ge dem stöttning i domarrollen har vi dessutom involverat tre erfarna domare som kommer att fungera som mentorer för dem. Vi hoppas att ledare från ESK, men även andra föreningar, ser till att boka upp dem på matcher så att de får så mycket övning som möjligt.

Kom dessutom alltid ihåg att bemöta domare med respekt - detta gäller speciellt yngre domare. Alla ledare och föräldrar har ett stort ansvar att göra matcherna till en rolig och givande upplevelse för alla involverade.
Vill du bli en ESK-hjälte?
2017-05-15 12:49
Sveriges föreningsliv är smått unikt i världen, både vad gäller föreningsdemokrati och för att det nästan helt och hållet bärs upp av ideellt arbete. Utan alla de som ideellt gör olika former av insatser för Ersboda SK hade vi inte haft någon förening.
Utöver de som som på kontinuerlig basis ideellt arbetar som lagledare, tränare, fikaansvariga, lagföräldrar, med mera, så uppkommer ibland andra form av behov. På kansliet håller vi för närvarande på att sammanställa en lista över ESK-hjältar – personer som är villiga att vid enstaka tillfällen, i mån av tid, göra punktinsatser som är värdefulla för föreningen.

Vi har redan nu ett antal sådana ESK-hjältar, t ex Olle Sturesson som ger oss skötselråd för våra gräsplaner, och Tage Nilsson med flera som ställer upp och säljer Bingolotter för oss. Den senaste ESK-hjälten är Sara Höglund, som helt ideellt börjat hjälpa till med kontorssysslor ett par dagar i veckan. Nu vill vi utöka den listan!

Vi har för närvarande problem med en diskmaskinen och en frys. Finns det någon som läser detta som är tekniskt lagd och skulle kunna ta en titt på dem? Eller känner ni kanske någon som skulle vilja göra det? Har du kanske goda datorkunskaper som vi skulle kunna använda oss av om en dator skulle haverera? Gillar du trädgårdsarbete och skulle vilja plantera och pyssla om lite växter kring klubbhuset? Har du behov av sysselsättning och kan tänka dig att hjälpa till ibland när vi behöver?

Skriv ett mejl till info@ersbodask.com eller ring 090-180401 och berätta vad du kan bidra med till din lokala idrottsförening. Att vara ESK-hjälte innebär inga förpliktelser – du ställer upp när du kan och vill, och kan när som helst be att bli borttagen från listan.
Bra seriestart för ESK
2017-05-07 20:22
Efter att ha legat nere i ett år var det idag nypremiär i division 5 för Ersbodas herrlag i fotboll. Gimonäs UIF stod för motståndet på ett snöigt Ålidhem Arena, och ESK tog med sig en poäng efter att GUIF kvitterat den ledning Ersboda hade efter första halvlek.

Det nykomponerade herrlaget består till allra störst del av egna produkter. Utöver de som är kvar från laget som fanns 2015 finns ett antal ESK-killar födda 99 i truppen, varav två tog plats i startelvan idag.

Tidigare under dagen spelade ESK:s damjuniorer sin första seriematch för i år. Efter en stark första halvlek och en svagare andra, där orken tröt, kunde de till slut ändå gå därifrån med tre poäng efter 2-1 (2-0) mot Betsele. 

Ersbodas damlag hade sin seriepremiär i division 3 borta mot Sandåkern redan i måndags. Trots vissa skakiga perioder i matchen blev det till slut ändå en rättvis ESK-seger, 1-3 (1-1). Damlaget har som mål att tillhöra övre halvan av serien den här säsongen. 
Nyheter från vår verksamhet
Damer Div1, 18/07 23:21 
Dam UTV, 18/07 23:20 
F07/08, 17/07 12:04 
Damjuniorer, 14/07 21:41 
 
Sponsorer
Vill du synas här? Kontakta Mike på kansliet. Telefon 090-180401 eller mail info@ersbodask.com