Sponsorer
Vill du synas här? Kontakta Andrea på kansliet. Telefon 090-180401 eller mail info@ersbodask.com
Välkommen till Ersboda SK
Vi idrottar inom fotboll, innebandy, och numera futsal. Integration, Inkludering, Nyttig Fritid, och Samhällsansvar är våra fyra grundpelare, och vårt motto lyder Alla för ESK - ESK för alla!

Allsvenskt kval i Ersängshallen!
2017-03-15 14:42
Efter en heroisk insats tog Ersbodas herrar en seger mot serieettan GUIF i sista matchen för säsongen, och säkrade därmed en kvalplats till Allsvenskan. I första kvalomgången har ESK ställts mot Örnsköldsvik, som fick börja hemma.

Det var en oerhört dramatisk match första match i Skyttis Arena, inför 400 fanatiska hemmasupportrar. Men det blev tyvärr en förlust. Ersboda pressade väldigt hårt i slutet av matchen för att få in en kvittering, men det var i stället Ö-vik som kunde avgöra i tom bur med sekunder kvar av matchen. 6-4 till Örnsköldsvik, och 1-0 i matcher.

I morgon torsdag spelas andra matchen i kvalet, och nu är det Ersboda som spelar hemma. Vi ringde upp spelande ledare Johan Brolin för att prata om matchen:

- Det var en fruktansvärt jämn match sist, och vi förväntar oss att det kommer att bli lika jämnt i morgon. Det kommer att bli en kamp in i det sista.

- Nu är det vi som har kniven på strupen, men jag tror inte att det kommer att bli en svårare match för det. Nu är det vi som har fördel av hemmapublik och att vi får spela i de rätta, röda färgerna.

Ersboda SK välkomnar alla som vill se dramatisk och högkvalitativ innebandy till Ersängshallen i morgon torsdag. Matchen börjar kl 19:45, men kom i tid så att ni är säker på att ni får plats!

Inträdet är endast 40 kr, men stöd gärna Ersbodas verksamhet med att swisha någon krona extra. Även fika finns till försäljning, bemannat av Ersbodas damjuniorlag. Kom och stötta ESK!

[Även ESK:s damlag i innebandy var klara för kval till Allsvenskan efter att ha vunnit division 1, men de beslöt sig för att tacka nej till sin kvalplats.]
Årets innebandyavslutning sker 2 april
2017-03-14 10:31
Även i år kommer Ersboda SK ha en gemensam avslutning för innebandylagen; den äger den rum i Ersängskolans gymnastikhall 2 april 10:00-17:30. Det ska spelas ett antal internmatcher, och det kommer finnas fika och lättare mat till försäljning, och garanterat mycket skratt och trevligheter.

Schemat för dagen är som följer:
10:00 F09+P09
11:00 F07/08 + P07/08
12:00 P06 + F06
13:00 F03/04/05 + P05
14:00 P02
15:00 Damutveckling + Herrutveckling
16:00 Dam div 1 + Herr div 1
17:00 Gemensam fotografering för alla i föreningen

Vi hoppas att alla gör sitt allra bästa för att komma, både aktiva och deras anhöriga.
Damer Div 3
Damlaget förbereder sig inför sin andra säsong
2017-03-10 14:11, Damer Div 3
Frida Nederlund och Elin Holm håller koll på Sandviks anfallare under Intersport-Ersbodacupen. Matchen slutade 2-2.
Ersboda SK startade upp ett damlag i fotboll inför säsongen 2016, efter att det legat nere ett par år. Truppen bestod nästan uteslutande av spelare som lagt av med fotboll, men som var sugna att ge det ett till försök. Övergripande mål var att skapa en lustfylld och välkomnande miljö för spelarna att hitta tillbaka till fotbollen. Utvärderingar som gjorts visar på att det lyckades; ESK:s damlag har en väldigt god stämning i truppen!

Rent sportsligt började det bra, med tre raka vinster i division 3 södra. Skador och annan frånvaro hämmade dock laget under sommaren, och ESK hamnade till slut på en åttondeplats i serien.

Inför säsongen 2017 ser förutsättningarna bättre ut - laget, som i det stora hela är intakt, har haft möjlighet att spela ihop sig under ett års tid, bland annat genom att spela futsal under vintern. Nya intressanta spelare har fyllt på, och laget har roligt på träningarna. I år kommer också samarbetet med Ersbodas damjuniorlag att förstärkas.

Första framträdandet i år blev en uppvisningsmatch mot Sandviks IK under Intersport-Ersbodacupen, som slutade oavgjort 2-2. Närmast väntar en försäsongsturnering i början av april, och sen spel i DM innan första seriematchen väntar 1 maj.
Kallelse till årsmöte 30/3
2017-03-09 21:54
Alla medlemmar kallas härmed till Ersboda SK:s årsmöte. Det kommer att hållas torsdag 30 mars kl 18 i ESK:s klubbstuga på Hälsogränd 18. Alla som betalat sin medlemsavgift är välkomna och har rösträtt.

Samtliga medlemsavgifter kommer att skickas ut inom de närmsta dagarna. Är du inte redan medlem i ESK? Kontakta kansliet så hjälper vi dig - eller tryck på "Bli medlem" här på sidan. Vi kommer arbeta hårt för att ge våra medlemmar bra erbjudanden. Medlemmar får t ex med jämna mellanrum extra bra erbjudanden på Intersport. Vi har också inlett ett samarbete med Tenton Gym som ger 10 % rabatt på silver- och guldkort. För aktiva spelare i föreningen bjuder Tenton hela 20 % rabatt. Hör av er till kansliet om ni är intresserad av att ta del av detta erbjudande.

Känner du någon som du skulle vara lämplig att ingå i ESK:s styrelse, eller är du själv sugen på att vara med och utveckla en växande idrottsförening? Hör av er till valberedningen, via Mats Åström 070-309 19 97 eller Lisa Sihlén 070-600 66 30.

Väl mött!
Spännande innebandymatcher på lördag
2017-03-02 15:08
Nu på lördag är det slutomgång för båda våra seniorlag i innebandy. Först ut är damerna, som i praktiken redan säkrat seriesegern i division 1 då de leder med 3 poäng före Sävar IK, och har hela 40 mål (!) till godo i målskillnad. I sin sista match för säsongen möter de Spöland Vännäs IF.
- Vi kommer göra allt som krävs för att få en vinst och avsluta säsongen på bästa sätt, lovar Ersbodas huvudtränare Fredrik Haage.

I herrarnas division 1 Norrland är det desto mer som står på spel; där gör 6 lag upp om 4 kvalplatser till Allsvenskan. Ersboda SK möter det enda laget som är säker på sin plats: Gimonäs UIF. ESK har 1 poäng upp till andraplatsen, som ger en extra hemmamatch, och 2 poäng ner till femteplatsen, som skulle innebära uteblivet kvalspel.

ESK:s herrar har haft en lite tyngre period efter juluppehållet, men tog en stark seger sist borta i Sundsvall och hoppas kunna upprepa vinsten de tog borta mot seriesuveräna GUIF.

Ersboda SK vill att alla som kan kommer till Ersängshallen för att heja fram våra seniorlag till seger på lördag! Gott fika och trevlig stämning utlovas. Damernas match börjar kl 13:00, och herrarnas kl 16. Väl mött!
Nyheter från vår verksamhet
Bollskola P07/08, 21/03 19:37 
Herr UTV, 21/03 12:41 
Herr UTV, 20/03 14:07 
Dam UTV, 20/03 13:51