SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Ersboda Sportklubb
Vi idrottar inom fotboll, innebandy och futsal.
Integration, Inkludering, Nyttig Fritid och Samhällsansvar är våra fyra grundpelare, och vårt motto lyder Alla för ESK - ESK för alla!
 
Ersboda Sportklubb (Hälsogränd 18)
Öppet för besökare: Vardagar kl 13-16 
 
Anna, kansliet, Tel: 072 288 1986
 
Inbjudan domarutbildning steg 1
2023-01-26 13:35

Hej!

 

Västerbottens fotbollförbund bjuder in till Domarutbildning Steg 1 

 

Inbjudan och anmälan, öppna länk nedan:

 

Inbjudan Domarutbildning Steg 1

 

Du måste vara 16 år eller äldre för att få delta. Inga förkunskaper krävs. 

 

Grundutbildning Steg 1 ger behörighet att döma högst Division 5 Herr och Division 3 Dam samt vara assisterande domare i högst Division 4 Herr och Division 2 Dam.

 

Utbildningen består av 2 dagar teori samt praktik under en fotbollscup.  

 

Åldersgräns: 16 år (Inga förkunskaper krävs)

Kostnad: 1500 kr

Lycksele: 18 -19 mars. Sista anmälningsdag 2:a mars. 

Umeå: 25 - 26 mars. Sista anmälningsdag 9:e mars. 

Skellefteå: 1 - 2 april. Sista anmälningsdag 16:e mars. 

Mer info och anmälan: https://vasterbotten.svenskfotboll.se/steg1/

 

Med Vänliga Hälsningar

Stina Säfström

Västerbottens Fotbollförbund

 

E:post: stina@vffboll.ac.se

Telefon: 070-5770146

 

ÄR DU SUGEN ATT TESTA GÅ-Fotboll! 
2023-01-20 13:55

ÄR DU SUGEN ATT TESTA GÅ-Fotboll! 


Västerbottens Fotbollförbund inbjuder damer och herrar 60+ till prova - på - verksamhet gällande GÅ-Fotboll.


Prova-på-verksamheten genomförs enligt nedan:
Måndagar kl. 12.00 – 13.00 eller 13.00 – 14.00
Onsdagar kl. 12.00 – 13.00


Alla träffar genomförs i Thoren Arena, Remontstråket 1, 903 22 Umeå.
Thoren Arena är en inomhushall med underlaget konstgräs.

 

Första tillfället är måndag den 23 januari och sista tillfället genomförs den 27 februari.

 

Prova-på-aktiviteten inleds med en lätt uppvärmning och sedan spelas det matcher. Efter avslutad aktivitet bjuds det på fika och en social samvaro.


Det tillämpas drop-in men för att kunna dimensionera aktuella spelytor i hallen så emotser vi ändå en föranmälan. 

 

Anmälan sker till Västerbottens Fotbollförbund, kansli@vffboll.ac.se


I anmälan anger du ditt namn, vilken förening du representerar eller om du inte tillhör någon förening, ditt telefonnummer samt din e-postadress. 


Frågor besvaras av Västerbotten FFs ambassadör gällande Gå-Fotboll
Kjell-Åke Sjödin, 070 – 280 78 53 eller kjelle.sjodin53@outlook.com

Inspiration: F07/08 ESK, Gothia Innebandy Cup 2023
2023-01-17 10:42

Inspiration från F07/08 ESK Innebandy:

Gothia Innebandy Cup 5-8 Jan 2023

 

Det är början av Januari och äntligen är säsongens händelse här; resa ner till Göteborg och Gothia innebandy cup.

 

Cupen pågår under 4 dagar torsdag - söndag, där gruppspelet är i två dagar sen slutspel. Laget är garanterad minst en slutspelsmatch. Hur det gick för oss kommer senare i texten först behöver vi gå igenom praktiska saker.

 

För att åka på cup behövs kapital. Denna resa har vi kunnat finansiera genom att vi sålt kakor, vi har sökt sponsorer och alla spelare i laget har även fått lägga en cupavgift.

 

Vi valde att åka tåg fram och tillbaka, då Ersboda SK är kunder hos SJ och man får väldigt förmånliga priser på gruppresor. Vi erbjöd även föräldrar och syskon att boka in sig på resan för att möjliggöra att de som ville följa med och supporta oss på plats kunde göra detta.

 

Vi valde att åka dagtåg ner så att vi var framme i Göteborg kvällen före cupen startade och på hemresan tog vi nattåg. Vi betalade för en extra natt samt deltagarkort för att få sova i klassrum på en skola där även andra lag bodde. I detta deltagarkort ingick även måltider.

 

När man bokar cup så finns all praktisk info på cupsidan. Att bo i skola som lag är kul och lagstärkande även om det finns gånger då vissa vill sova tidigare än andra i laget, så får man försöka hitta kompromisser som passar alla. En annan sak med skolboende är att man kan lära känna spelare från andra lag, från andra delar av Sverige, som delar samma intresse.

 

På plats i Göteborg transporterade vi oss mellan matcher med hjälp av kollektivtrafiken. Vi spelade i nya hallar och mötte nya lag. Varje match vi spelade blev en ny erfarenhet som vi kunde lära oss av oavsett hur det gick i matchen. Det blev en väldigt bra cup för oss där vi kunde prestera matcher som vi var stolta över. Även om resultatet var emot oss så gjorde vi bra matcher.

 

Efter 2 vinster 1 lika och 2 förluster stod det iaf klart att vi missade A-slutspel på målskillnaden. Vi slutade 3a i gruppen med samma poäng som de som hamna 2a men skillnaden var att det laget hade gjort fler mål. Bara att ladda om för B-slutspel och vilket slutspel det vart.

 

Vår 8dels final skulle spelas lördag eftermiddag, så vi hann ta några timmar på stan och gå i affärer för de som ville.

 

Vi vann vår 8del och tog oss vidare till kvartsfinalen. Denna match var nog den matchen alla spelare och ledare kommer ta med sig för det var mycket känslor på en och samma gång. Den startade 22 på kvällen och när slutsignalen gick stod det 2-2 på resultattavlan. Slutspelsmatch innebär att den inte får sluta lika. Det blir straffar som ska avgöra om det blir vi eller våra motståndare som spelar semifinal imorgon. Bäst av 5 straffar. står det lika efter det blir det sudden, sagt och gjort så står det lika efter första 5, vilket innebär sudden straffar, så en från varje lag går fram och kör straffar tills det finns en vinnare. Efter straff nr 7 står det klart att det är vi som kommer vinnande ut ur matchen och nästa morgon väntar semifinal.

 

Semifinalen kom och efter det även en final. Vi står alltså i B-final känslan är fantastisk och trots att många sovit för lite på för många dagar märks det inte på glädjen. Men mellan matcherna så märker man att spelarna och ledarna är trötta det har varit intensiva dagar och samtidigt som vi laddar om för 9e matchen på 4 dagar så städar och packar vi ihop så att vi efter matchen kan hämta våra saker för att sedan ta oss till tågstationen.

 

Finalen kommer där vi spelar en bra match men tyvärr slutar den med förlust 2-1 men vi har tagit Silver i B-slutspel. Vi har alltså åkt från Umeå till Göteborg och representerat Ersboda och tar silver i B-finalen på Gothia cup. Den känslan den glädjen. Spelarna har kämpat och bitit ihop det har hurrats det har varit besvikelse men även otroliga glädjetårar, Det har tejpats skador och kämparglöden har aldrig varit starkare.

 

Denna cup kommer vara ett minne för livet.

Har ni instagram så följ gärna laget esk.f0708

 

 

Bli medlem i Intersport och stötta samtidigt Ersboda Sportklubb!
2022-11-18 14:48

Stötta din förening! Intersport älskar föreningslivet och vill ge fler barn möjlighet att idrotta och ha kul tillsammans. Så på allt du handlar på Intersport ger vi tillbaka 3% till just föreningslivet. Du kan själv välja vilken förening du vill stötta genom att koppla ditt medlemskap till någon av alla föreningar som vi samarbetar med nedan. Självklart får du, precis som vanligt, tillbaka din bonus om 2–6%. Så ju mer du handlar, desto mer bonus får du och din förening. Snacka om win-win-win! 

 

Tryck på länken nedan om du är intresserad av att bli medlem i Intersport och samtidigt stödja Ersboda Sportklubb:

 

Bli medlem i Intersport och sponsra samtidigt Ersboda SK

 

Hälsningar Anna, kansliet Ersboda Sportklubb

Tack för Ersbodadagen 2022
2022-08-28 21:04

Ett stort tack till alla er som på något sätt hjälpt till att göra Ersbodadagen till en fantastisk dag i det fina vädret :)

 

 

 

Nyheter från vår verksamhet
F07/08 Innebandy, 12/12 20:44 
P11 Futsal, 16/11 06:17 
F07/08 Innebandy, 05/11 18:57 
F07/08 Innebandy, 31/10 14:07 
 
Sponsorer
Vill du synas här? Kontakta Sponsorgruppen på info@ersbodask.com